1

Side-Power Bog- & akterpropellrar

Side-Power SE serien har under en period på nära tre decennier installerats i över 150 000 båtar världen över. Faktum att vi fortfarande levererar delar som sinkanoder och brytpinnar till 25 år gamla bogpropellrar, är för oss ett bevis att företagets totala arrangemang är hög när det gäller kvalité och livslängd på våra produkter, antingen dom är aktuella eller gamla.

När du väljer en Side-Power bogpropellrar, så gör du samma som många andra ledande båtbyggare gör idag världen över. Det finns helt enkelt vissa delar på en båt som man aldrig skall kompromissa, och dessa delar tillverkar vi.

EB serien är inte riktigt lika effektiv som SE serien, men har stora fördelar vid installation på grund av sin låga monteringshöjd. Den har en direkt kraftöverföring med hjälp av en drivrem mellan elmotor och propelleraxel. Det behövs ingen olja i växelhuset. Elmotorn ligger parallellt med trumman, och kan även monteras på sidan av trumman vilket då resulterar i ingen monteringshöjd alls. Denna design är väldigt kompakt och tillåter installation i små krävande utrymmen där det annars krävt mycket mer arbete.

EB serien är första valet i båtar där installationshöjd är ett problem. Växelhuset och tunnel bracketten är en enhet och gjord av brons för de större modellerna. EB 20 bracketten är gjord av glasfiberförstärkt komposit och är extremt kompakt i kombination med en extern i-box som innehåller elektronik, inkluderat IPC intelligent power control. EB serien levereras monterad på tunnel bracketten som en enhet. Installationen är mycket enkel.

SX-Serien, utanpåliggande montering av akterpropeller, speciellt konstruerad för installation på båtar med dubbla drev. Den använder speciella kåpor som tillförser bra prestanda genom att avleda vattenflödet förbi drevens sköldar.

Enheten levereras förmonterad och den vattentäta lådan kräver endast ett litet hål i båtens akterspegel för att fästa ström och kontrollkablar. Kablarnas anslutningspunkter är helt förseglade, detta ger ett gnistskydd vilket även tillåter att den kan installeras i båtar med bensinmotorer. 

Per sida:
1